The toilet issue … (by Tina)

日本のトイレは複雑なボタンが多い事で世界で有名ですが、ここではそれ以外についても話そうと思います。前にも言いましたけど、私たちのキャンピングカーのトイレはネガ現像ラボになってるため、トイレはいつも公衆便所を使っています。

Els vàters japonesos són coneguts arreu del món pels seus complicats botons, però aquest no és l’únic aspecte del que vull parlar aquí. Com ja sabeu, el nostre bany de l’autocaravana s’ha convertit en una habitació dedicada al revelat de rodets de B / N. Així que aquesta és la raó per la que fem servir els banys públics de tot el país. Al final de l’any serem capaços d’escriure un llibre sobre el tema!

Japanese toilets are well known all over the world because of their complicated buttons, but this is not the only aspect I want to talk about here. As you know, our motorhome toilet has become a processing B/W room. So this is the reason why we use public toilets from all over Japan. By the end of the year we will be able to write a book about it!

Los inodoros  japoneses son conocidos en todo el mundo por sus complicados botones, pero este no es el único aspecto del que quiero hablar aquí. Como ya sabéis, nuestro baño de la autocaravana se ha convertido en un cuarto de revelado de carretes de B/N. Así que esta es la razón por la que usamos los baños públicos de todo el país. ¡Al final del año vamos a ser capaces de escribir un libro sobre el tema!

この2週間で超ハイテクのトイレからとっても原始的なトイレまでいろいろなトイレに出会いました。超ハイテクのは、人がトイレに入るとそれを察知しトイレの蓋が自動に開きます。便座は温かく、使用後はお尻を自動シャワーで洗う事が出来ます。また、トイレの流す音がスピーカーから流れるボタンが付いているトイレもあります。

En dues setmanes ja he provat els váters més sofisticats i els més rústics que us pugueu imaginar. El més sofisticat és el que detecta la presència d’una persona en entrar al bany i la tapa s’obre automàticament. Per descomptat, quan t’hi sentes està calent perquè té calefacció incorporada i quan acabes pots triar la manera de rentar-te les parts íntimes … D’altres, generalment situats en àrees de servei o parcs, no estan calents i no tenen botons.

In two weeks I have already tried the most sophisticated ones and the more rustic ones you can ever imagine. The most sophisticated is the one that detects you, when you enter the bathroom, and the lid opens automatically. Of course when you seat on it, it is warm and when you finish you can choose how to wash your intimate parts … Others, usually located in service areas or parks, are not warm and have no buttons.

En dos semanas ya he probado los inodoros más sofisticados y los más rústicos que os podáis imaginar. El más sofisticado es el que detecta la presencia de una persona al entrar en el baño y la tapa se abre automáticamente. Por supuesto, cuando te sientas en él está caliente porque tiene calefacción incorporada y cuando terminas puedes elegir el modo de lavarte las partes íntimas … Otros, generalmente situados en áreas de servicio o parques, no están calientes y no tienen botones.

私が好きじゃなかったのは便座の無いトイレです。スペインではこれは「フレンチ・トイレ」と呼ばれています。日本では「和式トイレ」というそうです。そして最も原始的なトイレは古い銭湯で出会いました。かわいいサンダルを履いて入ると、木の床に穴があいているだけでした。これにはびっくり。

Però els que menys m’agraden són els que no tenen seient. A Espanya se’ls solia anomenar lavabos francesos, i al Japó en diuen vàters d’estil japonès. Altres lavabos disposen d’un altaveu per poder escoltar el so d’aigua corrent per inspirar-te, si tens problemes, o per evitar que altres escoltin els teus esforços … . Finalment, vaig trobar el més rústic en un Sento. Malgrat les boniques sandàlies per entrar al lavabo, un cop dins, no hi havia vàter, únicament un gran forat al terra de fusta … Com en els vells temps! Increïble però cert!

But the ones I dislike the most are those that have no seat. In Spain we used to call it French toilets, and in Japan they call it japanese style. Other toilets have a speaker so you can hear the sound of running water to get inspired if you are in trouble, or to avoid others listening to your efforts … . Finally, I found the most rustic one in a sento. Despite the cute sandles to enter the toilet room, there was no toilet, only a round big hole in the wooden floor … like in the old times! Amazing but true!!!

Pero los que menos me gustan son los que no tienen asiento. En España se les solía llamar aseos franceses, y en Japón lo llaman inodoro de estilo japonés. Otros aseos tiene un altavoz para poder escuchar el sonido de agua corriente para inspirarte, si tienes problemas, o para evitar que otros escuchen tus esfuerzos … . Por último, encontré el más rústico en un Sento. A pesar de las bonitas sandalias para entrar en el aseo, una vez dentro, no había inodoro, únicamente un gran agujero en el suelo de madera … ¡como en los viejos tiempos! Increíble pero cierto!!!

でも、どういう形であろうと、日本のトイレの一番良い所は99.9%の確率で汚れ1つなく奇麗なことです。私たちのように自分のトイレが無い人にはうれしいばかりです。(ティナ)

No obstant això, no importa la forma, el color o la temperatura, el millor dels vàters japonesos és que estan, en el 99,9% dels casos, impecablement nets, la qual cosa és una bona notícia quan no tens un vàter propi! (Tina)

However, no matter the shape, colour or temperature, the best thing about japanese toilets is that they are, 99,9% of the times, spotless clean, which is good news when you don’t have a toilet you can call your own! (Tina)

Sin embargo, no importa la forma, el color o la temperatura, lo mejor de los inodoros japoneses es que están, en el 99,9% de las veces, impecablemente limpios, lo cual es una buena noticia cuando no tienes un inodoro propio! (Tina)7 Responses to “The toilet issue … (by Tina)”

 1. Anna Grau says:

  Molt bona la selecció de vàters japonesos. El que comentes del forat a terra et devia sorprendre molt i molt tenint en compte el nivell de tecnificació del país i especialment, pel que dius, d’aquests artilugis tan especials com necessaris. De fet, és mitja vida trobar lavabos nets, cosa molt difícil en el nostre país. Us felicito pel que treballeu. Reposeu, també, és important encara que la feina, pel que es veu en els reportatges sigui fascinant. Però conduir menjar i per últim, o primer fer fotos tan bones m’imagino que també ha de ser dur. Disfruteu tot el que pogueu i descanseu, també.

 2. Glauka says:

  Què bo Tina, què bo!!! Els xinesos haurien d’apendre dels japonesos en qüestió de vàters… Ja estic enganxada a aquest íntim món, què bo!!!

 3. imma vallverdu says:

  Fantàstic reportatge aquest dels waters! Crec que un apartat al futur llibre no estarà gens malament…..res més qüotidià que aquests artilugis arreu del mon.

 4. Isa says:

  Boníssim el post sobre els vàters!
  Realment s’ha d’agrair MOLT que, no tenint vàter propi, els que vas trobant pel camí estiguin generalment impecables!

 5. JPP says:

  Lo dels vàters japonesos és una autèntica delicia!!! Com m’agraden!!!!

 6. JPP says:

  No m’extranya! I a Xina hi ha banys públics?

 7. JPP says:

  La veritat és que seria genial recorrer tot el món documentar WC’s!!! Ho estudiarem!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>